Megújuló Békés Megyéért Egyesület

2024.ápr.01.
Írta: Matuz Ádám Szólj hozzá!

Húsvét alkalmából ajándékoztunk

👉Húsvét alkalmából a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde gyermekeit, valamint az értünk dolgozó mezőkovácsházi mentőállomás munkatársait is megajándékoztuk friss gyümölcsökkel. 🍏🍐🍊 Emellett a Cicafül egyesület az állatokért szervezetnek 50 db konzervet adományoztunk.🐈
👉Mostantól, terveink szerint minden hónapban egy-egy intézménynek vagy civil szervezetnek szeretnénk valamilyen apró ajándékot adni vagy segítséget nyújtani.
🙏Segíts adományoddal: 10402630-50526890-86781009, Megújuló Békés Megyéért Egyesület, közlemény: adomány. Rendelkezz adód 1 százalékával: Adószám: 19108522-1-04

husvet1_1.jpg

ovodanak2.jpg

ovodanak1.jpg

cicafulnek.jpg

Húsvéti nagytakarítás? Szemétszedés önkéntesekkel!

A mai verőfényes szombat délutánt kihasználva önkéntesek maroknyi csapatával szedtünk szemetet Mezőkovácsházán, A Szeretet Háza, a régi temető és a strandfürdő térségében.
Köszönjük szépen az önkéntesek munkáját! Folytatás következik hamarosan!

Tisztújítást tartottunk

Civil szervezetünk továbbra is dolgozik a rászorulókért, az elesettekért és környezetünk védelméért! Egyesületünk nemrégiben tisztújítást tartott, melynek révén újonnan alelnökké választottuk Sztojka Edinát és Dubecz Jánost.
Sztojka Edina alelnök asszony, Aranypánt díjjal kitüntetett diplomás ápolónő, aki főállása mellett saját alapítványának, a Sztojka Edina-Utolsó Padban Alapítványnak a vezetésével foglalkozik a fiatalok támogatása, az egészségmegőrzés és a nemzetiségi érdekképviselet mentén. Példája mindannyiunk számára iránymutató és hálásak vagyunk, hogy a jövőben egyesületünk alelnökeként is tisztelhetjük.
Dubecz János alelnök úr a magyarbánhegyesi Cicafül Egyesület az állatokért nevű állat - és környezetvédő civil szervezet elnöke, szakmájában ismert és elismert villanyszerelő szakember, mindezek mellett feleségével egy súlyos beteg gyermek gondozását is felvállalták. Megtisztelő, hogy őt szintén alelnökként üdvözölhetjük csapatunkban.
Munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Összesen 15 családnak tudtunk segíteni

A mai napon - Nagypénteken - összesen 10 csomagot osztottunk ki rászoruló mezőkovácsházi, végegyházi és medgyesegyházi családok képviselőinek, amit a Védernyő Egyesület 5 csomagja egészített ki.
Áldott ünnepeket kívánunk! Köszönjük szépen az adományozók támogatását!
Segíts adományoddal, ha teheted: 10402630-50526890-86781009, Megújuló Békés Megyéért Egyesület, közlemény: adomány

husvet1.jpg

husvet2.jpg

husvet3.jpg

Ismét nyitva A Szeretet Háza!

Március 21-én pénteken nyitottunk újra, a hétvégén pedig már ismét fogadtunk rászorulókat egyéni segítségkérések teljesítése céljából. 
Köszönjük szépen azoknak a magánszemélyeknek és civil szervezeteknek, akik felajánlásaikkal (ruha, cipő, táska, bútor stb.) lehetővé teszik, hogy ebben a formában is segíteni tudjunk a rászorulókon! Ruha adományokat örömmel fogadunk, ugyanis eléggé kifogytunk. Ittas embereket továbbra sem áll módunkban beengedni!

FELHÍVÁS - területi koordinátorokat keresünk!

Célul tűztük ki, hogy a vármegye mind a 9 járásában legyen legalább egy helyi, területi koordinátorunk, aki egyesületünk tevékenységét, adományozásainkat, kisebb eseményeinket helyben koordinálja.
Lényegében azt kérnénk a koordinátoroktól, hogy a helyben, környékben jelentkező segítségkérőknek eljuttassa az adományt, ha pedig a térségben veszünk részt egy-egy eseményen, tartson velünk a program során. Ha szívesen végeznél havi 5-6 órás önkéntes munkát, örömmel látunk!
Jelentkezés és további információ privát üzenetben, a megujulobekesmegyeert@gmail.com címen vagy a +36702510807-es telefonszámon.
433647837_819427943557303_6559782098196558257_n.jpg

Sikeres ruhabörze március 9-én

Több mint hatvan fő vett részt az év első ingyenes börzéjén A Szeretet Házában. 
Köszönjük szépen, hogy a nemrégiben módosított új házirendünk rendelkezéseit a résztvevők maradéktalanul betartották. Így is lehet! A mai napon ruhát, plüsst, könyveket, játékokat tudtunk adni a rászorulóknak. A következő alkalom időpontjáról értesítéssel leszünk. Köszönjük az adományozók felajánlásait.

Új, bővített házirendet fogadtunk el kedvezményezetteink érdekében

2024. február 25-től új házirend került elfogadásra A Szeretet Háza ingatlanba való belépés, az ott tartózkodás és az adományok átvételének szabályozása érdekében. 

A házirendet lásd: 

429660988_805402454959852_1469875262587189413_n.jpg

Közösségépítő önkéntes megmozdulást szerveztünk

Közösségépítő jelleggel társadalmi, önkéntes munkára hívtuk a lakosságot az adománypontunk és környezetének rendbetétele céljából. Lelkes csapatunk kevesebb mint egy óra alatt végzett is. A házra rá sem lehet ismerni!
A résztvevőknek vízzel és müzlivel kedveskedtünk, egy névtelen felajánló jóvoltából pedig mindenkinek meg tudtuk köszönni az elvégzett munkáját egy csomag keksszel. 
Nagyon köszönjük tagjaink és a megjelenő önkéntesek mai munkáját! 
Folytatás következik és várjuk szeretettel új csatlakozóinkat is. 
onkentes_delutan_2024-02-25.jpg

Segítő angyalok programunkat idén is folytatjuk!

SEGÍTŐ ANGYALOK programunkat idén is folytatjuk!
👉Az ünnepek elteltével egyre többen jeleznek, hogy segítségre van szükségük, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek, a hideg beköszöntével pedig vagy tüzelőt, vagy élelmet vásárolnak.
🙏Február végén és március elején újabb öt családnak szeretnénk némi segítséget nyújtani, ezért 25 segítő angyalt keresünk, akik ezer forinttal csatlakoznának hozzánk.😊
📌Bankszámlaszám: 10402630-50526890-86781009
📌Kedvezményezett: Megújuló Békés Megyéért Egyesület
📌Közlemény: adomány
👉Emellett tartós élelmiszert, bútorokat, ruhákat, használati tárgyakat (matrac, takaró, párna, televízió, hűtő stb.) is fogadunk.🙏
❤️Köszönjük a támogatást és a megosztásokat! ❤️
📸A képeken idei adományaink egy része látható. 
süti beállítások módosítása